John Cena u novom filmu “Duke Nukem”

John Cena počeo je pregovore sa Paramount-om oko glavne uloge u filmu “Duke Nukem”, adaptaciji popularne video igre o istoimenom vojniku.

Ovo je još jedan u nizu od filmova koji je dugi niz godina pokušavao s monitora da dođe do kino platna, ali čini se da je čekanju napokon došao kraj.

Platinum Dunes, projekat Michaela Baya, Brada Fullera i Andrewa Forma bavi se svim, ali trenutno rade na pronalasku glavnog glumca, tako da režisera i scenaristu još uvijek nemaju.

Dukea Nukema smo prvi put gledali u istoimenoj igri iz 1991. ali većina će ga se sjetiti iz igre ‘Duke Nukem 3D’ iz 1996. godine. Do danas se pojavio u 19 naslova, ali taj je ipak onaj koji je mnogima ostao u sjećanju, što zbog svoje nevjerojatne igrivosti, što zbog odličnih mogućnosti za mrežno igranje.

Platinum Dunes nam je do danas donio “Pročišćenje” serijal “Prizivanje duhova” i najnovije “Nindža Kornjače”, a ove godine nam donosi “Mjesto tišine” koji je u distribuciji Blitza i u kina dolazi u aprilu 2018. godine.

WWE zvijezda je svoju glumačku karijeru počeo filmom “The Marine” 2006. godine. Glumio je još u filmovima kao što su “12 Rounds,” “Legendary,” “The Reunion,” “Trainwreck,” “Sisters,” “Daddy’s Home,” “Daddy’s Home 2,” i “The Wall”, također je svoj glas dao glavnom liku u animiranoj komediji “Ferdinand”.