John Canciani – Biografija

Talijansko-britansko-švicarski umjetnik, rođen 1975. u Winterthuru. Radi kao umjetnički direktor Međunarodnog festivala kratkog filma Winterthur (Švicarska), a od 2013. je angažovan i kao kustos kina Cameo, kojim upravlja filmski klub Winterthur, gdje savjetuje urednika kino programa i redovno moderira filmske debate.

Završio je magistarski studij za kustose na Sveučilištu za umjetnost u Zurichu i bio urednik 23. broja magazina o radu kustosa “Budućnost kratkog filma” koji je predstavljen na Međunarodnom festivalu kratkog filma u Oberhausenu. Član je Švicarske filmske akademije, Europske filmske akademije te upravnih odbora organizacije Pro Shorts i Konferencije autora kratkog filma. Savjetuje fondaciju Swissfilms pri izradi godišnjeg kataloga kratkog filma.

John Canciani je radio kao kurator različitih filmskih programa predstavljenih u kabareu Voltaire u Cirihu, Institutu za suvremenu umjetnost (ICA) u Londonu, švicarskom kulturnom centru u Parizu i na Filmskom festivalu Ann Arbor, a također je bio član žirija na brojnim filmskim festivalima. Njegov film TOKYO ROCK N ROLL (Tokijski rock’n’roll) iz 2007. je prikazan na 18 filmskih festivala.

Filmografija
2016. The Way Down to Your Belly