Jodie Comer i Joaquin Phoenix u filmu o Napoleonu

Jodie Comer će zajedno s Joaquinom Phoenixom glumiti u novom filmu “Kitbag”, a tumačit će ulogu Napoleonove supruge – Josephine Bonaparte.

Film “Kitbag” predstavlja originalan i ličan pogled na Napoleonovo porijeklo i na njegov brz, ali nemilosrdan uspon do titule cara, promatran kroz prizmu njegove ovisničke i često nestalne veze sa suprugom.

Kako je prethodno najavljeno, ulogu Napoleona će tumačiti oskarovac Joaquin Phoenix. Film će režirati Ridley Scott s kojim je Comer prethodno sarađivala na snimanju srednjovjekovne drame “The Last Duel”, a čija se premijera očekuje u oktobru ove godine.

Kako navodi Deadline, glumica je na snimanju drame oduševila slavnog režisera te joj je odmah ponudio ulogu u narednom filmu.

Comer je u filmu “The Last Duel” glumila suprugu viteza Jeana de Carrougesa, čiji lik tumači Matt Damon. Još jedna uloga supruge čeka je upravo u filmu “Kitbag”.

Iako je namjera filma zabilježiti Napoleonove slavne bitke, ambicije i strateški um, nemoguće je izostaviti i ljubavnu priču sa suprugom Josephine, koja ga je svakako obilježila.

Ostavite komentar