Joaquin Phoenix zbog gubitka kilograma za ulogu Jokera ima poremećaj ishrane

Glumac Joaquin Phoenix je za ulogu Jokera smršao 25 kilograma. Iako je mršao pod nadzorom liječnika, tvrdi da je ekstremni režim kojem se podvrgao utjecao na njegovo psihičko zdravlje.

“Kada postignete željeni cilj, sve se mijenja. Suočite s činjenicom da ste u cijelom tom procesu vjerojatno razvili neki poremećaj. Ispostavilo se da je taj ekstremni režim utjecao na moju psihu. Kada izgubite puno kilograma u kratkom roku vi zapravo počinjete luditi”, rekao je Phoenix.

Kaže kako je strogi režim ishrane utjecao je na njegove prehrambene navike. Postao je opsesivan kada je riječ o hrani, povukao se iz društvenog života, a u jednom trenutku mu je postalo naporno penjati se stepenicima. Stručnjaci kažu da su umor i poteškoće s koncentracijom nuspojave ozbiljnog gubitka kilograma ili neredovne ishrane.

Charlotte Markey, profesorica psihologije na Univerzitetu Rutger, rekla je za Insider kako niko ne bi trebao pokušavati izgubiti toliko kilograma za tako kratko vrijeme, jer to nije dobro ni za psihičko ni fizičko zdravlje.

Iako je psihički bilo teško biti na takvom režimu ishrane, Phoenix je za Associated Press otkrio da se fizički osjeća puno bolje nego što je očekivao.

“Predvidio sam da ću se suočiti s nezadovoljstvom, gladi, slabostima i ranjivošću, bio sam spreman na to. Shvatio sam da mogu raditi neke pokrete kojih prije nisam bio uopće svjestan i mislim da je to mnogo utjecalo na fizički pokret koji je važan dio lika kojeg sam utjelovio”, pojasnio je.

Pogledajte trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=zAGVQLHvwOY