Jim Carrey dao bizaran intervju na crvenom tepihu

Jim Carrey pojavio se na crvenom tepihu njujorške sedmice mode i dao intervju o kojem sad pričaju svi. Novinarka E! Newsa, Catt Sadler, prišla je Carreyju i pokušala s njim ćaskati na način na koji je navikla s holivudskim zvijezdama. Međutim, ono što je Carrey napravio i rekao nije očekivala.

“Hej, Jim Carrey! Pokrivala sam mnogo modnih revija, ali ovo je prvi put da sam srela Jima Carreyja”, rekla mu je novinarka.

“Ovo ništa nema smisla. Tražio sam najbesmisleniju stvar na koju bih mogao doći i evo me ovdje. Mislim, moraš priznati da ovo nema smisla”, rekao joj je glumac.

“Ali oni kažu da slave ikone”, odgovorila mu je novinarka.

“Slave ikone? O, to je baš najniža i najbesmislenija glupost koju smo mogli smisliti”, rekao je Carrey.

“Ali i ti si ikona”, rekla mu je novinarka.

“Ne vjerujem u ikone, ne vjerujem u osobnosti. Vjerujem da mir leži izvan osobnosti. Mislim da je dublje od toga”, tvrdio je Carrey i dodao da “svijet nije naš” i da “mi nismo važni”. “Nema mene, mi ne postojimo”, ponavljao je Carrey.

Ipak, ono što je novinarka rekla Carreyju na samom početkom intervju razljutilo je mnoge skrenulo pozornost sa svega što je glumac rekao.

“Je li istina da hodaš ulicama i tražiš dejt za show?”, pitala ga je novinarka, što su mnogi protumačili kao neprimjereno pitanje s obzirom da se Carreyju nedavno ubila bivša djevojka.