Početna / Vijesti / Jeziva tajna slova H na znaku Hoolywood u Los Angelesu

Jeziva tajna slova H na znaku Hoolywood u Los Angelesu

Najprepoznatljivije i najpoznatije obilježje grada filma Los Angelesa, je 110 metara dug i 14 metara visok znak “Hollywood”, međutim mnogi ne znaju da upravo slovo H krije mračnu tajnu. Naime, znak “Hollywood” postavljen je na brdo iznad Los Angelesa 1923. godine kao reklama za gradnju na brdima koja je tada bila u toku.

Ono što je jako često i poznato da u mnogim filmovima katastrofe ovaj znak prvi nastrada. Iako nas Hollywood asocira na zvijezde, glamur i slavu, on ima i svoju mračnu stranu koja nije toliko poznata.

Grad filma Los Angeles je bio tada, ali i dan danas svetište za sve koji žele da uđu u svijet filma i naprave karijeru na velikom platnu. Nebrojene glumice, glumci i starlete hrlile su u Hollywood kako bi dostigle slavu, a među njima je bila i Milisent Lilijan (Peg) Entvistl. Peg, kako je želela da je zovu, je rođena u Engleskoj 1908. i sa svoja dva brata preselila se u Ameriku u potrazi za slavom i ostvarenja svoga sna.

U životu je imala samo jedan cilj, a taj cilj je bi da postane glumica. Iako je u pozorišnim krugovima bila poznata i cijenjena kao komičarka, nikada nije prestala da sanja o pravoj, filmskoj slavi. Iako je dobila ulogu u filmu “Thirteen Women” njena uloga bila je isječena u finalnoj verziji, da bi se nakon toga izgubila u moru lijepih lica koja su svakodnevno pristizala u “zemlju snova”, a ona je samo nijemo gledala kako se njen san ruši i sve više padala.

Utučena zbog svog neuspjeha i boreći se sa depresijom 1932. glumica je odlučila da okonča siromaštvo i razočarenje. Odlučila se na posljednji očajnički korak, a taj korak je da oduzme sebi život. Pozdravila se sa svojim ujakom kojem je rekla da sa prijateljima odlazi na piće, ali se uputila na brdo Li, pravo na znak “Hollywood” koji joj se, barem je ona tako mislila, na neki način rugao u lice i podsjećao na neuspjeh.

Peg se popela na slovo H i sa njega skočila u smrt. Drugog dana pronašla je slučajna prolaznica i sve prijavila policiji. Kod Peg je pronađeno i oproštajno pismo u kojem je, između ostalog pisalo: ‘Preplašena sam i kukavica sam. Jako mi je žao zbog svega, da sam ovo uradila ranije poštedila bih sve mnogo bola’.

Tako se završio njen san o slavi. Ili možda ipak nije. Brojni ljudi potvrdili su kako su u blizini ovog znaka viđali duh žene u bijelom, (Peg je na sebi imala bijelu haljinu te noći kada je sebi oduzela život) kako izgubljeno luta brdom ili pak lebdi iznad tla. Drugi su tvrdili kako su videli magličastu siluetu koja se penje na slovo H i nakon toga sa njega pada, ali prije nego što udari o tlo, nestaje.

Priče o nesretnoj Peg toliko su se proširile da neki ni za šta na svetu noću ne bi došli ni blizu holivudskog znaka. Lovci na paranormalno često istražuju mjesto na kojem se navodno pojavljuje Peg. Među najpoznatijima je i ekipa “Ghost Adventures” koja je pre nekoliko godina snimila, kako oni tvrde, glas pokojne Peg i nekoliko fotografija koje se ne mogu objasniti.

Izgleda da je Peg toliko željenu slavu ipak stekla, ali nažalost jako kasno, tek nakon smrti.