Jeste li ovo znali: Van Dammeova prva uloga bila je vanzemaljac – “Predator”!

Mnogi ne znaju da je prvi holivudski posao Van Dama bio na filmu “Predator” sa Arnoldom Švarcenegerom.

Poznavalac borilačkih veština je trebalo da igra samog Predatora, a u javnosti se pojavio snimak njegovog tumaranja po prašumi (koje ipak nije dospio na veliko platno), prenosi “Mondo”.

Stiv Džonson, koji je radio na specijalnim efektima u ovom filmu Džona MekTirnana iz 1987. godine, kaže da je kostim koji je Van Dam nosio bio “odvratan”.

“Bio je ispred svog vremena, ali je bio užasan! Kasnije je promijenjen jer je bilo nemoguće snimati u njemu. Žan Klod je unajmljen da igra stvorenje i bio je željan slave, pa nije ni shvatio u šta se upušta. Mislio je da će dobiti priliku da pokaže svijetu šta zna, a kada smo ga uvukli u jarko crveni kostim, koji u postprodukciji postaje nevidljiv naspram zelene pozadine, rekao je: ‘Mrzim ovo!”, otkriva Džonson.

Mag specijalnih efekata dodaje da je Van Dam išao unaokolo i vikao: “Ličim na superheroja”.

“Mislio je da će glumiti sa Švarcenegerom, i nije shvatao da je bukvalno kaskader”, dodao je on. “Pitao sam ga, ‘zar ti niko nije rekao da se nećeš ni vidjeti’, a on je tek onda poludio”.

Na kraju, nije bio ni “kaskader”…Napustio je snimanje filma, a njegova uloga je otišla u ruke Kevina Hola. Ipak, ubrzo je snimio “Krvavi sport” (1988), jedan od njegovih najboljih filmova.

avaz.ba