Filmski festivaliVijesti

Jesseju Eisenbergu uručeno Počasno Srce Sarajeva

Počasnom gostu 28. izdanja Sarajevo Film Festivala, Jesseju Eisenbergu, uručeno je priznanje Počasno Srce Sarajeva.

Uoči projekcije filma “When You Finish Saving the World” / “Nakon što spasiš svijet”, Eisenbergovog režiserskog dugometražnog prvijenca, u Ljetnom kinu Coca-Cola uručeno mu je Počasno Srce Sarajeva.

“Hvala vam puno. Sarajevo je moj najdraži grad na svijetu. Sretan sam što sam ovdje s vama večeras. Ja sam stvarno pokušavao i ranije da se vratim u Sarajevo. Kupio sam kartu 17. marta 2020. godine, ali znate i sami šta se sve tada desilo, tako da sam oduševljen što sam sada uspio doći. Ja stvarno nisam znao da će večeras doći toliko ljudi da pogleda moj film, da sam to znao, napravio bih puno bolji film”, našalio se Jesse u svom govoru nakon preuzimanja Počasnog Srca Sarajeva.

Eisenbergov režiserski prvijenac – film “Nakon što spasiš svijet”, prati Evelyn (Julianne Moore), ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspijeva zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu nezainteresovanom za svjetske probleme.

Ovaj emotivni film, čiji scenarij i režiju potpisuje Jesse Eisenberg, zabavan je i izuzetno perceptivan portret majke i sina koji su naizgled potpuno različiti, ali zapravo su puno sličniji nego što to žele priznati.

Ostavite komentar