Jennifer Lawrence u ulozi ruske špijunke u trileru ”Red Sparrow”

Jennifer Lawrence uskoro ćete moći gledati u drugačijoj ulozi. Mlada glumica će igrati rusku špijunku u trileru ”Red Sparrow”.

Jennifer Lawrence u filmu će glumiti Džoel Edgerton (Joel Edgerton ), Šarlot Rampling (Charlotte Rampling ), Džeremi Ajrons (Jeremy Irons ) i mnogi drugi.

“Dominika Egorova je posvećena kćerka koja želi da zaštiti majku po bilo kojoj cijeni. Balerina koja je svoje tijelo i um ”gurala” do apsolutne granice izdržljivosti. Veoma spretni manipulator i zavodnica”, opisala je Dženifer svoju ulogu.

Kada je doživjela povredu koja joj je okončala karijeru, Dominika i njena majka su se suočile sa mračnom i nesigurnom budućnošću. Zato se našla kao najnoviji regrut u ”Sparrow” školi, tajnoj organizaciji koja obučava izvanredne mlade ljude, poput nje, da koriste svoje tijelo i um kao oružje. Nakon mučne i teške obuke, Dominika postaje najopasniji polaznik ove škole ikada. Mora da spoji osobu koja je nekada bila sa moći koju posjeduje poslije obuke, kada je njen život i život svih koje voli doveden u opasnost.