Home / Vijesti / Jennifer Lawrence u špijunskom trileru “Red Sparrow”

Jennifer Lawrence u špijunskom trileru “Red Sparrow”

Jedna od najplaćenijih glumica na svijetu Jennifer Lawrence, ponovo će zasjati u novom filmskom ostvarenju austrijskog reditelja Francisa Lawrencea koji ju je proslavio ulogom u popularnim filmovima “The Hunger Games”.

“Red Sparrow” je špijunski triler čija radnja je utemeljena na istoimenom romanu člana CIA-e Jasona Matthewsa koji je iz ove agencije izašao 2013. godine.

Film donosi priču o balerini Dominiki Egorovi koja je većinu života provela vježbajući balet. Međutim, nakon što se povrijedi, prisiljena je naći novo zanimanje. Egorova je potom regrutovana u tajnu školu ruske obavještajne službe “Sparrow School” gdje je obučavaju kako da koristi svoje tijelo kao oružje. Iz ove škole ona izlazi jača nego ikad. Međutim, njena prva misija u kojoj je meta jedan CIA agent, prijeti narušavanju sigurnosti obje agencije.

Pored Lawrence u glavnoj ulozi, u filmu će se pojaviti još i Mary-Louise Parker, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Jeremy Irons, Ciaran Hinds i mnogi drugi, a film u kina širom svijeta stiže 2. marta 2018. godine.

Pogledajte trailer: