Jennifer Aniston: Uspješan brak ne mora trajati zauvijek

Jennifer Aniston je  izjavila kako smatra da dobar brak nije nužno brak koji će trajati do kraja života, te kako ona smatra da su svi njeni brakovi bili uspješni.

Glumica je u intervjuu otvoreno pričala o svojim brakovima sa Bradom Pittom i Justinom Therouxom te je izjavila da je vrijednost tih brakova velika iako nisu potrajali.

“Ne osjećam prazninu. Moji brakovi su bili veoma uspješni, bar ja tako mislim. Završili smo ih jer više nismo bili sretni u njima te smo mislili da je vrijeme da sreću potražimo negdje drugo”, rekla je Aniston.

Dodala je da u svakom braku postoje nesuglasice i problemi, ali da ne smatra da je to nešto na šta se treba previše obazirati.

“Ne treba praviti veliku stvar od toga. Ukoliko niste sretni, otiđite iz tog odnosa. Nemojte ostajati jer se bojite samoće i sličnih stvari. Ne gubite vrijeme u lošem braku ili lošem odnosu. Nema veze ako ste uložili dosta truda u brak, može se desiti da on ne funkcioniše i to je sasvim uredu”, rekla je četrdeset devetogodišnja glumica.

Jennifer je sa Justinom prekinula nakon sedam godina veze i dvije i pol godine braka, a prije toga je bila udata za Brat Pitta od 2000. do 2005. godine. Ona je u više navrata govorila kako joj brak nije na prvom mjestu u životu, te kako smatra da nikome ne treba biti.

“Ja nikad nisam bila jedna od one djece koja maštaju o vjenčanju, to mi nikada nije bilo u mislima. Kada me je Brad zaprosio cjelokupna situacija mi je bila jako čudna. Moj prioritet je uvijek bio naći svoj dom i osjećati se sigurno u njemu”, rekla je.

Na pitanje da li planira imati djecu rekla je kako nekim ljudima to dođe prirodno, ali njoj nije i ne zna da li će se ikada ostvariti u ulozi majke.

“Ko zna šta se krije u budućnosti. Medicina i nauka su čudo, stalno napreduju i sigurna sam da će tako napredovati još dosta stvari. Sada nisam sigurna, ali možda nekad poželim imati dijete”, zaključila je.