Jelena Marjanović – Biografija

jelena-krsmanovicJelena (Jeca) Krsmanović-Marjanović, pjevačica je narodne muzike, rođena u selu Bekova na Goliji 1983. godine, a ubijena 03. aprila 2016. godine u Borči na nasipu u Crkvenici. Počela je pjevati sa 9, a sa 13 godina bila je najmlađa učesnica „Zvezda Granda“. Posebno mjesto u njenom životu imala je Nada Topčagić koju je ona zvala muzičkom majkom.
Kada je trebala da nastavi sa svojom uspješnom karijerom, povukla se zbog smrti oca, kojeg nije mogla preboljeti, a koji joj je bio najveća podrška. Zbog toga je odbila mnoge pjesme jer se odlučila povući sa scene, a te pjesme su danas veliki hitovi i lične karte pjevača koji su ih otpjevali.

Privatni život:
U braku je sa Zoranom Marjanovićem koji je kompozitor i aranžer, sa kojim je u braku 9 (devet) godina i sa kojim ima petogodišnju kćerku Janu.

Pjesme, dueti i albumi koje je snimila:
Dok je pažnju na sebe privukla 2002. godine kada je za Grand izdala svoj prvi album „Ti gubiš“ sa 10 pjesama, a to su:
1. „Ti gubiš“
2. „Sedam dana“
3. „Idi, idi slobodno“
4. „Šta sam to uradila“
5. „Meni trebaš ti“
6. „Loš glas“
7. „Srećan rođendan“
8. „Šta se može“
9. „Ona ili ja“
10. „Vjeruj mi srce“

– Kao i pjesmom iz 2002 godine „Ćao mali“.
– Naime po nagovoru muža koji joj je nakon oca bio najveća podrška 2014. godine se ponovo vraća na estradnu scenu, sa dvije nove pjesme „Fama“ i „Čija si sreća nesrećo“.
– Potom je početkom ove godine snimila i dva dueta, a to su: Ćiro sa pjesmom „Sele“ i Marko Gačić „Ti i ja“.

Također među zadnjim javnim nastupima i gostovanjima u raznim emisijama na Grandu bio je i nastup u Rijalitiju „Parovi“ na Happy televiziji.