mix

Jamie Lynn Spears podržala sestru Britney: Ponosna sam jer je napokon progovorila

Jamie Lynn Spears, mlađa sestra popularne pjevačice Britney Spears, objavila je nekoliko videozapisa kroz koje je pružila podršku sestri zbog odluke da javno progovori o svojim problemima, pišu mediji.

Tridesetogodišnjakinja je u početku obraćanja objasnila zašto se ranije nije željela oglasiti povodom situacije u kojoj se već nekoliko godina nalazi njena sestra Britney.
“Nisam se željela oglašavati prije nje, prije nego sama odluči da otkrije svijetu šta joj se dešava. To ne bi bilo ispravno. Ali sada kada je javno progovorila o svemu osjetim potrebu i vidim prostor da iznesem svoje mišljenje o svemu tome”, rekla je Lynn Spears.

Lynn Spears rekla je kako se posljednjih nekoliko godina posebno trudila pružiti sestri ljubav i podršku.

“Sve na stranu, u pitanju je moja starija sestra! Ne zanima me da li želi pobjeći u džunglu, roditi milion beba u nedođiji ili se pak želi vratiti i ponovo osvojiti svijet. Ja neću ništa dobiti ni izgubiti. Ja sam njena sestra i zabrinuta sam za njenu sreću”, nastavila je.

Naglasila je kako je davno odlučila učestvovati u Britneyjinom životu kao sestra i tetka njeno dvoje djece.

“Možda je nisam podržala hashtagovima na društvenim mrežama, onako kako bi to javnost očekivala i željela vidjeti. Ali vjerujte mi da sam je podržavala puno prije pojave hashtagova na društvenim mrežama i podržavat ću još dugo nakon njih”, komentarisala je hashtag #FreeBritney.

U nastavku je dodala kako je Britney jedina osoba kojoj duguje objašnjenja i podršku: “Ja nisam moja porodica, ja sam osoba za sebe. Svoja. Govorim za samu sebe. Ponosna sam jer je moja sestra odlučila progovoriti. Ako želi ukinuti konzervatorstvo (potpuno starateljstvo), otići na Mars ili uraditi nešto treće… podržat ću je. Podržat ću svoju sestru, uvijek jesam, uvijek hoću – dok god je ona sretna”.