James Franco optužen za seksualno uznemiravanje

Pet žena je dalo izjavu u eksplozivnom novom članku u Los Angeles Timesu koji optužuje glumca Jamesa Franca za seksualno uznemiravanje.

Četiri glumice koje su bile učenici u glumačkim časovima Franca i glumice koje su ga smatrale mentorom kažu u članku objavljenom u četvrtak da ih je Franko od njih zatražio da izvode seksualno neprikladne i prisilne scene i opisale su ga kako je “bio jako ljutit” kad su odbile zahtjeve da se pojave gole.

Neke od njih su ga prozivale na svom twitter profilu u nedjelju uveče, kada je Franco osvojio zlatni globus za svoj najnoviji film “The Disaster Artist”.

Glumica Sarah Tither-Kaplan rekla je LA Timesu da je Francoov pokazatelj podrške pokretu Time’s Up, koji su osnovale moćne žene u Hollywoodu u borbi protiv seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu, bio “šamar u moje lice”.

Franko je u utorak upitan o tweetima Stephena Colberta, negirao je bilo kakve nepravde i rekao da tvrdnje o seksualnom uznemiravanju “nisu tačne”.

“Vidi, u svom životu ponosim se što sam preuzeo odgovornost za stvari koje sam učinio”, rekao je Franko Colbertu. “Moram to da uradim da bih održao svoje dobro. Stvari koje sam vidio na Twitteru nisu tačne. Ali u potpunosti podržavam ljude koji žele da se oglase, jer dugo nisu imali glas. Tako da ne želim da ih zaustavim na bilo koji način.

“Ako sam učinio nešto pogrešno”, nastavio je on, “popraviću to – moram”.

Frankov advokat osporio je sve optužbe u priči LA Times i uputio članak Francovim komentarima na “The Late Show With Stephen Colbert.” Advokat Michael Plonsker nije odmah odgovorio na HuffPostov zahtjev za komentar.

Režiserka Violet Paley je takođe optužila Franc-a za seksualno uznemiravanje, kao i tri bivše studentice Hilary Dusome, Natalie Chmiel i Katie Ryan.