James Dean će se pojaviti u filmu 64 godine nakon smrti

Iako je poginuo davne 1955. godine, legendarni James Dean pojavit će se u akcijskoj drami ‘Finding Jack‘, čija je premijera predviđena sljedeće godine.

Radi se o ekranizaciji istoimenog romana Garetha Crockera iz 2015. o desetak hiljada pasa koji su korišteni u Vijetnamskom ratu, da bi na kraju ostali napušteni.

Američki mediji pišu da će CGI verzija Deana glumiti lika zvanog Rogan te da će imati drugu glavnu ulogu u filmu.

U filmu će se navodno koristiti tehnologija ‘full body’ koja stvara sliku osobe na temelju arhivskih videosnimaka i fotografija. Inače, produkcijska kuća Magic City Films upustila se u taj neobični projekt jer su otkupili prava na Deanov lik od njegove porodice. James Dean je poginuo 30. septembra 1955. godine u saobraćajnoj nesreći, kada je imao 24 godine.

Iako je glumio u samo tri filma, ‘Buntovnik bez razloga’, ‘Istočno od raja’ i ‘Div’, jedan je od najpoznatijih holivudskih glumaca svih vremena.

Očekivano, negativne reakcije na ovu vijest nisu izostale.

– Ovo je grozno. Možda bi nam kompjuter mogao naslikati novog Picassa ili napisati nekoliko novih pjesama Johna Lennona – komentirao je glumac Chris Evans, a Elijah Wood je na Twitteru napisao samo: “Ne, ovo se ne bi smjelo dešavati”.