James Carrey nakon dvije decenije ponovo na malim ekranima

James Carrey je zvijezda nove komedije “Šaljivdžija” (Kidding) čija premijera će biti na HBO GO-u 10. septembra. Poznatom glumcu i dobitniku Zlatnog globusa ovo je prva glavna uloga u seriji nakon više od dvije decenije, koja ga je ponovo povezala sa oskarovcem Mišelom Gondrijem (Michaelom), rediteljem filma “Vječni sjaj besprekornog uma”. U ostalim ulogama naći će se Frenk Langella, Ketrine Keener i Judy Greer.

Serija “Šaljivdžija” prati Džefa, koji je poznatiji kao gospodin Pikls (Keri), ikona dječije televizije i simbol ljubaznosti i mudrosti u očima američkih mališana, ali i roditelja koji su odrasli uz njega. Međutim, kada Džefova porodica počne da se raspada, ova obožavana poznata ličnost otkriva da ne postoji bajka, basna ili lutka koja će moći da ga vodi kroz ovu krizu, koja napreduje brže od njegove sposobnosti da se s njom nosi.

Rezultat ovog zapleta je plemenit čovjek u okrutnom svijetu, koji se suočava s laganim gubitkom razuma, podjednako urnebesnim i srceparajućim.

Jef počinje da se suprotstavlja ograničenjima koja mu postavljaju dobro podmazana mašinerija emisije “Vrijeme za lutke gospodina Piklsa” i izvršni producent Seb (Langela). Seb se pribojava da Džefovo psihičko stanje može da upropasti imperiju koju su izgradili, zbog čega počinje da priprema emisiju za život poslije Džefa, dok se Dirdra (Keener), koja je zadužena za izradu lutaka, bori sa vlastitim ličnim i profesionalnim problemima.

Judy Greer igra Jefovu otuđenu suprugu, a u ulozi njihovog sina naći će se Kol Alen.