Jakna i pantalone Olivije Newton-John iz filma “Briljantin” prodate za 405.000 dolara

Crna kožna jakna i uske pantalone koje je Olivia Newton-John nosila na kraju kultnog filma “Grease” prodate su za 40.700 dolara na nedavno održanoj aukciji, čime su za dva puta premašile očekivanu cijenu.

Originalni rukopis scenarija iz filma također se našao na prodaji u Beverly Hillsu u Californiji, a za sve prodate stvari vezane za glumicu i film “Grease” prikupljeno je 2,4 miliona dolara. Jedan dio prihoda otići će u Centar za liječenje raka Newton-John u Australiji.

“Grease” je objavljen 1978. godine, a Olivia Newton-John glumila je Sandy s Johnom Travoltom u ulozi Dannyja. Ova odjevna kombinacija obilježila je njen prijelaz od dobre srednjoškolke do zavodnice, a u ovom outfitu ona i Travolta otpjevali su hit iz filma “You’re the One That I Want”.

Pošto su pantalone bile male kada se film snimao, Newton-John je u nekoliko navrata spominjala da je morala znatno smršati te da je bila primorana ograničiti hranu i piće.

Također, roze haljina koju je nosila na premijeri filma prodata je za 18.750 dolara, potvrdili su iz aukcijske kuće Julien’s Auctions, što je za tri puta premašilo procijenjeni iznos.

Newton-John je zamolila sve kupce da joj pošalju svoje fotografije zajedno s predmetima koje su kupili. Isto tako, ona je rekla da će prodaja veće količine njenih stvari “uveliko pojednostaviti njen život”.

Ova australijska glumica rođena u Velikoj Britaniji ima 71 godinu i trenutno se nalazi na liječenju četvrte faze karcinoma, pišu strani mediji.