Jake Gyllenhaal u vezi sa 16 godina mlađom manekenkom

Poznati Hollywoodski glumac Jake Gyllenhaal važi za jednog od najatraktivnijih glumaca koji svojim stavom plijeni pažu pripadnica nježnijeg spola. S toga ni ne čudi što je prethodnih godina bio u vezi s prelijepim damama koje nisu mogle odoljeti njegovom šarmu.

Javnost je bila prilično iznenađena kada se prije nekoliko dana saznalo da se glumac uveliko zabavlja sa 16 godina mlađom manekenkom Jeanne Cadieu.

-Ona je pronicljiva, pametna, voli historiju i puno čita. Iako su počeli polako, ovo što se dešava između njih je ozbiljna stvar- izjavio je jedan Jackov prijatelj.

Mediji u SAD pišu da bez obzira na njene godine, Jeanne je jako zrela i ozbiljna ličnost, te ne treba da čudi što je “zapala za oko” poznatom glumcu koji joj nije mogao odoljeti.

Nakon što je 2002. godine započeo emotivnu vezu sa glumicom Kirsten Dunst, svi su bili mišljenja kako mladi glumački par ima svijetlu budućnost.

Ipak, raskidom od Kirsten, Jake je mnoge šokirao, da bi se ubrzo saznalo da se popularni glumac uveliko viđa sa kolegicom Reese Witherspoon. Iako je i ova veza izgledala savršeno, Jake ju je okončao 2009. godine.

Samo godinu dana kasnije, glumac je uspio osvojiti srce pjevačice Taylor Swift sa kojojm je u vezi proveo godinu dana. Njegova posljednja velika ljubav bila je manekenka Alyssa Miller sa kojom je bio skupa svega šest mjeseci tokom 2013. godine.