Jackie Chan će dobiti počasnog Oscara!

jackie-chan-oscarAkcijska filmska zvijezda iz Hong Konga, i miljenik mnogih ljubitelja sedme umjetnosti, Jackie Chan, primiće počasnog Oscara u 2017. godini, objavila je Američka filmska akademija.

Uživali smo gledajući Jackie Chana u mnogim filmovima, kao što su ‘Rumble in the Bronx’, ‘The Legend of the Drunken Master’, ‘ Rush Hour’, i dr. (pogledajte: Top 10 filmova Jackie Chana).

Američka filmska akademija je objavila da će Jackie Chanu biti jedan od četvero ljudi koji će dobiti počasnog Oscara, i to za “blistav sportski, inventivni način rada i bezgraničnu karizmu”, kako širom svijeta tako i u američkim kinima.

Chan je glumio još od svoje osme godine, a pojavljivao se i u Bruce Lee-ovim filmovima ‘Fist of Fury’ i ‘Enter the Dragon’, a vremenom je postao jedna od najpoznatijih akcijskih zvijezda na svijetu.

U 62. godini svog života Chan i dalje aktivno snima akcijske filmove. Trenutno se u kinima prikazuje njegov film ‘Skiptrace‘, a na putu su i filmovi ‘The Karate Kid 2’ i ‘Rush Hour 4’.

Drugi dobitnici počasnog Oscara su Anne Coats (Lawrence of Arabia, The Elephant Man), zatim casting direktor Lynn Stalmaster (Tootsie, Gunsmoke), i režiser Frederick Wiseman (In Jackson Heights).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *