Ivana Miličević je potvrđena zvijezda Holywooda

ivana-milicevic40-godišnjakinje vladaju Holywoodom

Među zvijezdama nove romantične komedije “Aloha” koju potpisuje Cameron Crow, ulogu “glumači” i 40-godišnja Ivana Miličević, Sarajka s Bjelava čiji su korijeni u Zagrebu. Bivša Bondova djevojka, osim predivnog i prefinjenog izgleda, dokazuje u zrelijem dobu i svoju umjetničku nadarenost.

Lijepa Ivana je postala planetarno slavna zahvaljujući vrućim scenama tv serije “Banshee”, koju već tri godine prikazuje kanal HBO.

Uz Katu Stanić i Milenu Gović, Ivana je jedna od rijetkih oblasnih glumica što je uspjela ostvariti vrijednu karijeru u Americi. Glumila je uz Paula Walkera, Toma Cruise, Willa Smitha a kako je dugogodišnja prijateljica sa Charlize Theron, zahvaljujući njoj je i dobila prve značajne uloge.

Ivana će slaviti 41 rođendan 27 aprila, uz mamu Tonku i tatu Damira koji je iz Zagreba došao u glavni grad BiH, gdje mu se rodila kćerka. Nakon njezinog petog rođendana porodica se preselila u Michigan gdje je Ivana studirala i započela uspješnu karijeru modela. U Americi su rođena mlađa braća Tomislav i Filip. Dok je učila u “Athens High School”, plesala je u poznatoj grupi “Troy Kids on the Black”.

Nakon završetka škole odlazi u Los Angeles, gdje je glumila u mnoštvu tv serija poput “Čarobnica”, “Seinfeld”, “Felicity”, “Nash Bridges”,”Dadilja”, “Buzzkill”, “Buffy”, “Yes, Dear”,”Chuck”, “Prijatelji”, “CSI Miami”,”Las Vegas”, “Ružna Beti”, “Čarlijevi anđeli”, “Dr House” dok je dugo učestvovala i u seriji “The Mind of the Maried Man”.

Partnerica najpoznatijih filmskih interpreta

Također je bila partnerica prvoklasnim glumcima :Penelope Cruz, Cameron Diaz, Tildom Swinton, Liamaom Nelsonom, Danielom Kraigom, Evom Green ili Judi Dench.

Ivana često dođe u Zagreb, ali se pobrine da ne bude prepoznata. Porodica posjeduje dobra na Krku, gdje glumica uživa. Kako nije oformila porodicu povezuju je s mnoštvom zavodnika, čak i Bruceom Willisom što je potpuno netačno. Izgleda da je godinama zaljubljena u tajanstvenog Australca koji voli anonimnost.

Pored Ivane Miličević u filmu “Aloha ” značajne uloge tumače Bradley Cooper, Emma Stone, Rachel McAdams, Bill Murray, Alec Baldvin i John Krasinski.

Američka premijera će se upriličiti krajem maja, a europska započinje u Velikoj Britaniji, sredinom septembra.

Džana Mujadžić