Box OfficeVijesti

‘It’ nastavio vladati svjetskim kinima, ‘Mother!’ propao

Horor film ‘It‘ nastavio je da vlada kako američkim tako i svjetskim kinima. Film je zadržao protekli vikend prvu poziciju u američkim kinima sa zaradom od velikih 60 miliona dolara.

IT  je do sada u američkim kinima zaradio 218 miliona dolara, što ga čini najgledanijim filmom svih vremena u septembru u Sjevernoj Americi.

Internacionalno film se počeo prikazivati na još 10 tržišta, i zaradio je tokom vikenda 60,3 miliona dolara. Do sada je ukupno u ostatku svijeta zaradio 152.6 miliona dolara, te se ukupna zarada filma za dvije sedmice prikazivanja popela na velikih 371,3 miliona dolara.

American Assassin‘ debitovao je na drugoj poziciji sa zarađenih 14,8 miliona dolara u američkim kinima. Internacionalno je zaradio 6,2 miliona dolara, te se ukupna zarada filma do sada popela na 33 miliona dolara.

Darren Aronofsky-ev prisološki triler ‘Mother!‘, u kojem igraju Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris i Michelle Pfeiffer, debitovao je na trećoj poziciji sa zarađenih 7,5 miliona dolara. Internacionalno je protekli vikend zaradio 6 miliona dolara, dok je ukupno do sada zaradio 13 miliona dolara. Budžet filma iznosio je 30 miliona dolara.
Iako kritike nisu tako loše za ovaj film, publika ga nije sa oduševljenjem prihvatila. Ostaje da vidimo u narednim danima da li će film da pronađe način da se spasi od katastrofe.

Romantična komedija ‘Home Again‘ završila je na četvrtoj poziciji sa zarađenih 5,3 miliona dolara. Ukupna zarada filma do sada je 17 miliona dolara, dok je snimanje filma koštalo 13 miliona dolara.

The Hitman’s Bodyguard‘ završio je na petoj poziciji sa zarađenih 3,5 miliona dolara. Ukupna zarada nakon dvije sedmice prikazivanja iznosi 70 miliona dolara, dok je budžet filma iznosio 30 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova u SAD i Kanadi protekli vikend (zarada u milionima dolara):

1. It – 60
2. American Assassin – 14,8
3. Mother! – 7,5
4. Home Again – 5,3
5. The Hitman’s Bodyguard – 3,5
6. Annabelle: Creation – 2,6
7. Wind River – 2,5
8. Leap! – 2,1
9. Spider-Man: Homecoming – 1,8
10. Dunkirk – 1,3