Isabelle Adjani odbila ulogu u filmu “Hvala za ovaj trenutak”

isabelle-adjaniSlučaj nazvan u Francuskoj “Gayetgate”, o burnom ljubavnom životu galskog predsjednika Françoisa Hollande, 60 godišnjaka i oca četvero vanbračne djece čija je majka aktualna ministrica okoliša, 61 godišnja Ségolène Royal, kao i drama 50 godišnje novinarke Valérie Trierweiler, što je morala napustiti privlačan položaj Prve dame pa objavila jako čitanu knjigu “Merci pour ce moment”/Hvala za ovaj trenutak/, će postati fikcija.

Saida Jawad, malo poznata rediteljica i nekadašnja životna suputnica jako slavnog francuskog glumca Gérada Jugnot, bliska bivšoj francuskoj Prvoj dami, u svijetu čuvenoj po zabavnom nazivu “First Girlfiend” će adaptirati djelo prevedeno na 25 jezika za veliki ekran. Izjavila je da već duže vrijeme obrađuje biopic, koji želi “romansirati” a nikako “polemizirati”. Cineastkinja nastoji, premaličnim izjavama, “ispričati bitku zaljubljene žene, iako je sadržaj poseban jer je čovjek njezina života – predsjednik države”!

Filmski svijet i ne samo on, jako se zanima za izbor interpreta. Isabelle Adjani, što trenutno trijumfira u Pariškom teatru, u predstavi Careya Perloffa “Kinship”, je odbila interpretirati deset godina mlađu Trierweiler. Slavna glumica koja se vratila sceni nakon dugotrajne pauze, objasnila je da se “pitanje ne postavlja i da je apsurdno”. Također je izjavila kako na taj način ne želi ispoljiti žensku solidarnost, koju posjeduje za nekadašnju Prvu damu.

Umjetnica čija je majka bila Njemica iz Bavarske a otac alžirski Berber, je prije dvije godine odbila glumiti novinarku i veleposjednicu Anne Sinclair u filmu “Welcome to New York”, u režiji čuvenog Abela Ferrare.

Patrick Braoudé glumac koji je već tumačio Hollandea u “Zadnoj kampanji” , tv seriji Bernarda Store, je kategoričan “Nisam čitao knjigu ali su me pojedine citacije iz novina jednostavno- zaprepastile i jako začudile, gotovo naljutile. Uloga me ne zanima”.!

Džana Mujadžić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *