Humanitarnoj akciji Dan crvenih noseva priključit će se i Julia Roberts

Američka glumica Julia Roberts priključit će se humanitarnoj akciji “Dan crvenih noseva” (Red Nose Day) za pomoć siromašnoj djeci širom svijeta, prenosi AP.

Televizijska kuća NBC najavila je da će 25. maja svoj udarni termin posvetiti akciji “Dan crvenih noseva” koju organizira Comic Relief za pomoć siromašnoj djeci.

Roberts će se u emisiji “Running Wild with Bear Grylls for Red Nose Day” pridružiti domaćinu u Africi. Roberts i Grylls pokazat će kako donacije pomažu ljudima u Nairobiju, ali i kako se pomaže djeci u SAD-u i drugim državama.

Humanitarnu akciju koja za cilj ima borbu protiv siromaštva, nasilja, zlostavljanja djece te ostalih globalnih problema jedinstvenim oružjem – zabavom i smijehom – osnovao je u Velikoj Britaniji redatelj Richard Curtis​​​​​​. U SAD se proširila prije dvije godine, gdje je prikupljeno više od 60 miliona dolara.

Britanski Dan crvenih noseva koji je održan prošli mjesec, prikupio je prema podacima organizacije Comic Relief 90 milliona dolara. Sveukupno je u sklopu kampanje širom svijeta prikupljeno više od jedne milijarde dolara od osnivanja 1988.