History Channel izbacio iz filma đavola koji liči na Baracka Obamu

History Channel je prije godinu izazvao pravu buru mini serijom “Biblija”, pa je odlučio da u filmu neće napraviti isti propust, ako je to uopće i propust. Konkretno, đavo u seriji je ličio na američkog predsjednika Baracka Obamu.

Kada je serija emitovana prije godinu dana već nakon prvog pojavljivanja glumca Mohamena Mehdija Ouazannija koji je glumio đavola, društvene mreže su bile preplavljene komentarima o tome kako đavo nevjerovatno liči na predsjednika Obamu.

U želji da izbjegnu ponovne neugodnosti autori i History Channel su jednostavno odlučili da u filmu neće biti ovog lika. Inače film ima istu tematiku kao serija, a nosi naziv “Sin Božiji” i bit će emitovan 28. februara.

“Zadovoljstvo mi je da vam kažem da đavola neće biti u filmu”, kazala je Roma Downey, jedana od producenata za Hollywood Reporter.

Dodao je da je to sada film o Isusu i da đavo neće više dobiti svoje mjesto na ekranu.

Nakon što je 10-satna serija počela s emitovanjem i kada su počeli komentari na društvenim mrežama, producenti i History Channel su spašavali šta se spasiti može, pa su izdali svako za sebe saopćenje za javnost u kojem su naveli da im nikada nije bila namjera da uvrijede predsjednika Obamu te da podržavaju njegov rad.

“Neko je komentirao izgled glumca koji je tumačio lik đavola. Sutradan nakon emitovanja prve epizode kada sam mislio da će svi pričati o Isusu, odjednom su svi pričali samo o đavolu”, kazala je Downey.

klix.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *