Home / Vijesti / Filmske vijesti / Henry Cavill više neće biti Superman

Henry Cavill više neće biti Superman

Nakon što je umro pa uskrsnuo u DC univerzumu, čini se kako je Henry Cavill-ov Superman ponovo umro za Warner Bros. Pictures.

The Hollywood Reporter prenio je tužnu vijest da Cavill više nije u procesu pregovora za pojavljivanje Supermana u nadolazećem filmu ‘Shazam!‘, zbog konflikta koji se pojavio između ovog studija i glumca, zbog njegove angažovanosti na Netflix-ovoj seriji ‘The Witcher’.
Warners je odlučio da odbaci britanskog glumca koji je igrao Kal-El-a u filmovima ‘Man of Steel‘, ‘Batman v Superman: Dawn of Justice‘ i ‘Justice League‘.

Ni studio ni Cavill nisu dali zvaničnu izjavu, ali prema navodima studio se fokusirao na snimanje filma Supergirl, u kojem se neće pojavljivati Superman.
Takođe nema planova za naredni film o Supermanu u skorije vrijeme.

Kruže glasine kako je takođe Ben Affleck izvan dogovora sa studijem, te da se neće pojaviti u nadolazećem filmu o Batmanu kojeg režira Matt Reeves.

Njihove kolege iz Lige pravde Gal Gadot (Wonder Woman), Jason Momoa (Aquaman) i Ezra Miller (nadolazeći The Flash film) još uvijek surađuju sa studijem.