Hanna Begović Miss Teen Ontario

Hanna Begovic Miss teen OntarioNedavno je porijeklom Bosanka, 17-godišnja Hanna Begović proglašena Miss Teen Ontario pa će se početkom ljeta, natjecati za titulu mladenačke Miss Kanade.
Gimnazijalka rođena 27. prosinca 1998., je po ocu Fadilu iz Sanskog Mosta. On je odselio u Kanadu 1987. a majka Amila, rođena Banjalučanka četiri godine kasnije. Dugo su izlazili zajedno pa odlučili na vjenčanje 1997. godine. Godinu i pol kasnije rođena je prva kćer Hanna, za koju nisu mogli ni slutiti da će biti među najprivlačnijim Kanađankama.

Bračni par što ima još dvije kćerke i sina, uspješno vodi tvrtku Custum Aluminium u kojoj je zaposleno oko pedesetak osoba porijeklom iz južno-istočne Europe.

Kako je izbor za tinejdžersku miss humanitarnog karaktera, Hanna je skratila svoju raskošnu, dugu plavu kosu pa je darovala za izrađivanje periki, neophodnim oboljelima od zločudnog tumora.
Pored ljepote i privlačnosti, mlada djevojka posjeduje i praktičan duh, stoji čvrsto na zemlji smatrajući titulu dobrodošlom ali i pogodnom za dobru zabavu, obnavljanje gardarobe i sklapanja novih prijateljstava. Svjesna je da će mnogo putovati a nema ništa protiv, ponekad učestvovati na modnim smotrama koje joj mogu omogućiti primanje dobro plaćenih honrara, koji će posluziti za dalje skolovanje.

Džana Mujadžić

Hanna-Begovic Hanna-Begovic1