Glumicu Gwyneth Paltrow tužio muškarac zbog nanošenja ozbiljnih povreda tokom skijanja


Tokom navodnog sudara na jednom skijalištu muškarac iz Utaha podnio je tužbu protiv Gwyneth Paltrow zbog “nanošenja” ozbiljnih povreda.

Naime, ova 46-godišnja zvijezda optužena je da je teško povrijedila Terryja Sandersona tokom skijanja 26. februara 2016. godine, prema tužbi podnesenoj državnom sudu u Utahu, koji je penzionisani ljekar, traži odštetu od 3,1 milion dolara i naglašava da nije fasciniran slavom Gwyneth Paltrow.

On navodi da je pretrpio potres mozga i da su mu slomljena četiri rebra nakon što ga je Paltrow udarila sleđa, prenosi Sky News.

Rekao je da je glumica, koja je ostvarila zapažene uloge u filmovima “Sliding Doors” i “Shakespeare In Love”, skijala izvan kontrole kada ga je udarila i ostavila povrijeđenog bez ikakve pomoći.

Sanderson kaže da je bilo neljubazno i krajnje neljudski što ga je ostavila nakon nesreće, a navodi da je poražavajuće što nije dobio čak ni izvinjenje.
Zbog potresa mozga ne pamti ništa o incidentu nakon što ga je Paltrow navodno udarila u leđa, a njegov slučaj se zasniva na sjećanju Craiga Ramona, poznanika koji je skijao s njim.