Glumica Eva Mendes jede isti obrok za ručak i večeru: Ja sam stvorenje navika

Popularna glumica Eva Mendes nije pobornica dijeta, a o hrani razmišlja kao o gorivu za svoje tijelo. U razgovoru za magazin “Shape” kazala je kako joj hrana nikada nije dosadna iako jede nekoliko jela konstantno. Za doručak jede jaja.

“Mislim da su magična jer dosta toga možete s njima. Za doručak volim pojesti umućena jaja i tost, ali ako neko donese muffin ili neki drugi slatkiš, onda ću to pojesti uz kafu. Jeste da je to užasan način da započnete dan i poslije se kajem jer nemam dovoljno energije. Kada dan započnem s ispravnim izvorom proteina onda to zaista pomaže”, rekla je.

Za ručak i večeru obavezni su riža ili grah, a uz to jede lososa, jelo quinoa i salatu. Nije bitno koliko pojede, sve brzo potroši jer ima dvije male kćerke – Esmeraldu Amadu (dvije godine) i Amadu Lee (11 mjeseci).

“Isto jedem za večeru. Stvorenje sam navika. Trenutno se radujem kada će večera biti u nekadašnjem obliku kada sjedimo i jedemo. Trenutno je to model preživljavanja s dvije bebe, jedite brzo i idite”, rekla je Mendes.

Porok su joj čokoladna jaja s filom i navikla je da pojede nešto slatko nakon svakog obroka.

“Uvijek samu sebe ružim i kažem ‘Ne, ne može to poslije večere’, ali onda to pojedem nakon ručka. Dijete u meni misli – vježbam i mogu održati nivo šećera na koji sam navikla. Znam da to ipak nije mudro reći, ali mislim da sve te kalorije potrošim”, kazala je.

Kako bi napravila balans i potrošila suvišne kalorije, Eva obavezno vježba tri puta sedmično, a uz dvoje male djece ne treba se brinuti previše.