Glumica Drew Barrymore se prisjetila svog problematičnog ponašanja tokom odrastanja

Multitalentovana Drew Barrymore progovorila je o svojoj problematičnoj prošlosti i načinu na koji ona utiče i kontroliše njen život danas i rekla da nikada ne bi probala heroin, jer bi kako tvrdi, vjerovatno bi umrla.

“Veoma sam labilna ličnost,” izjavila je glumica za Glamour magazin. “Nikada nisam konzumirala heroin i nikada nisam imala plastične operacije, za mene je to veoma klizav teren.”

Četrdesettrogodišnja glumica koja je više puta i nagrađivana, smatra da bi je pored raznih drugih nelagoda i neprijatnosti, želja za takvim stvarima potpuno uništila.

Da sam probala bilo šta od toga, umrla bih!”, tvrdi glumica.

Barrymore je objasnila da je kao mala imala velikih problema sa narkoticima i drogom i da je već u svojoj devetoj godini pila i pušila. Priznala je da je sa samo dvanaest godina bila zavisnik od kokaina, a tokom svojih tinejdžerskih dana nekoliko puta je išla na rehabilitaciju i odvikavanje od droge, da bi na kraju bila prisilno hospitalizovana zbog pokušaja samoubistva. Glumica je sa četrnaest godina takođe postala nezavisna od svojih roditelja, ali je nastavila da održava kontakt sa majkom.

Danas je Barrymore majka dvoje djece i zahvalna je što nikada nije krenula putem Hollywoodskog trenda uljepšavanja i plastične hirurgije.

“Mislim da je sve otišlo predaleko, pogotovo kada su u pitanju mladi ljudi koji pretjeruju sa plastičnim operacijama. Vjerujem da je privilegija ostariti. Način na koji rasteš i postaješ dostojanstveniji sa više poštovanja prema sebi i drugima. To mi je uvijek bilo važno, a sada kada imam svoju decu zahvalna sam Bogu jer je to oduvijek bio moj glas iznutra. Sada mogu da ih učim pravim vrijednostima i budem sigurna u to što govorim.”