Glumci posudili glasove u filmu o testiranju kozmetike na životinjama

Organizacija Humane Society International je snimila kratki animirani film “Save Ralph”, koji prikazuje prosječan dan laboratorijskog zeca Ralpha na kojem se vrši testiranje kozmetike.

Hollywood i Humane Society International (HSI) zajedno rade na zabrani kozmetičkih ispitivanja na životinjama širom svijeta.

HSI se udružio s režiserima i glumcima kako bi kreirali kratki animirani film o tome kroz šta životinje koje se koriste u testiranju kozmetike prolaze.

Glasove su posudili Taika Waititi, Ricky Gervais, Zac Efron, Olivia Munn, Pom Klementieff i Tricia Helfer.

Spencer Susser je napisao i režirao film, Jeff Vespa ga je producirao, a sarađivali su i s proizvođačem lutaka Andyjem Gentom, koji je pomogao u kreiranju lika Ralpha.

Svi koji su radili na filmu se nadaju da će nadahnuti ljubitelje životinja da se pridruže misiji okončanja kozmetičkog testiranja na životinjama. Trenutno je u 40 zemalja zabranjen ovaj tip testiranja, ali je još uvijek normalna i legalna praksa u mnogim dijelovima svijeta.

“Ovaj film upozorava na činjenicu da životinje i dalje pate, sada je vrijeme da se to konačno zabrani na globalnom nivou. Danas postoje mnogi drugi načini testiranja koji ne uključuju zlostavljanje životinja, tako da više nema opravdanja za mučenje bića kao što je Ralph u svrhu kozmetičke industrije”, izjavio je Jeffrey Flocken, predsjednik Humane Society Internationala.

“Testiranje na životinjama me čini ljutim. Nema razloga da kapamo hemikalije u oči zečevima ili ih poslužujemo kao hranu štakorima samo da bi se napravili karmini ili šamponi. Nauka je dovoljno evoluirala da nam pruži načine testiranja koji ne uključuju životinje. Dužni smo zaustaviti ovu okrutnu praksu i sada je vrijeme za to”, izjavio je glumac Ricky Gervais.

Svi koji se žele pridružiti kampanji za okončanje testiranja na životinjama mogu potpisati peticiju ili posjetiti HSI-jevu stranicu kako bi saznali više informacija.

Pogledajte video: