Vijesti

Glumac Shia LaBeouf optužen za zlostavljanje

Pjevačica FKA twigs, pravim imenom Tahhlilah Debrett Barnett, tuži glumca Shiu LaBeoufa za navodno fizičko, emocionalno i mentalno zlostavljanje.

Pjevačica je za New York Times opisala taj period kao najgoru stvar koja joj se desila u životu te joj je želja, kako kaže, podići svijest o taktikama zlostavljača.

S druge strane, popularni Shia LaBeouf se za Times oglasio i rekao kako mnogi navodi nisu istiniti, ali je smatrao da se Barnett i druga žena imenom Karolyn Pho, čije se tvrdnje također pojavljuju u tužbi, trebaju izjasniti javno kako bi mogao prihvatiti odgovornost za sve što je učinio.

Pjevačica FKA twigs: Iznijela teške optužbePjevačica FKA twigs: Iznijela teške optužbe

“Nisam ni u kakvom položaju da ikome kažem kako su se osjećali zbog mog ponašanja. Nemam opravdanja za svoj alkoholizam ili agresiju, već samo racionalizacije. Godinama sam bio nasilan prema sebi i svima oko mene. Imam historiju povređivanja ljudi koji su mi najbliži. Sramim se toga i žao mi je onih koje sam povrijedio. Ne mogu zapravo ništa drugo reći”, kazao je glumac.

FKA twigs pjevačica tuži zbog dovođenja života u opasnost kada je kao njegova partnerica 2019. na njegov zahtjev u automobilu morala ukloniti sigurnosni pojas uz prijetnje mogućeg sudara, ukoliko mu ona ne kaže da ga voli.

Desilo se to na putovanju u pustinju izvan Los Angelesa tokom kojeg ju je, tvrdi Barnett, LaBeouf probudio usred noći gušeći.

Nakon incidenta ga je zamolila da je pusti, tako da je zaustavio automobil na benzinskoj pumpi, a on ju je nastavio slijediti i napadati te je, prema njenim tvrdnjama bacio na pod uz automobil i vrištao na nju.

Uz njene optužbe nalaze se i optužbe Karolyn Pho, stilistice koju je LaBeouf u vezi zlostavljao, a koja tvrdi da ju je glumac jednom prilikom prikovao za krevet dok je bila pijana.