Glumac i zvijezda serije “Malcolm u sredini” Franki Muniz ima problema sa pamčenjem

Frankia Muniza publika pamti kao glavnog protagonista nekad izuzetno popularne humoristične serije “Malcolm u sredini”. Mladi glumac nedavno je u američkoj vrzije emisije “Ples sa zvijezdama” progovorio o svojim zdravstvenim problemima. U razgovoru za časopis People Muniz je nakon nastupa otkrio da ima problema s dugoročnim pamćenjem te dodao kako nije uvijek mogao otvoreno govoriti o tome.

– O tome zapravo nikad nisam htio pričati jer se radi o meni i mom životu. Međutim, razgovarali smo o “Malcolmu u sredini” i kako sam počeo glumiti, a ja se gotovo uopće ne sjećam snimanja serije – rekao je i dodao kako se situacija sa seta počinje prisjećati tek nakon što pogleda neku epizodu.

– U posljednjih deset godina mama bi prepričavala izlete na koje smo išli ili neke velike događaje na kojima smo bili, a za mene su to sve bile nove priče. Ne znam tačan uzrok gubitku pamćenja – rekao je mladi glumac i dodao kako ne voli doktore.

Inače, Muniz je 2009. godine preživio tešku saobraćajnu nesreću dok se još takmičio kao profesionalni vozač automobilskih utrka i tad je imao potres mozga. Ipak, to nije umanjilo njegovu želju za glumom, a u svemu mu pomaže djevojka Paige.

– Ona je divna. Sve zapisuje samo zato što se ja rastužim kad shvatim da sam nešto zaboravio. Zapisuje u dnevnik kako bih svaki dan mogao pogledati i to je stvarno sjajno – dodao je i kazao kao zapravo nije siguran kada su njegovi problemi počeli.

– Imao sam devet potresa mozga i cijeli niz malih moždanih udara. Ne kažem da to ima veze što ne pamtim dobro. Iskreno, nikad nisam otišao doktoru na detaljnu obradu niti sam pričao o tome – kazao je.

Prvi moždani imao je 30. novembra 2012. i završio u bolnici. Na društvenoj mreži tada je napisao da stari te da je došlo vrijeme da počne voditi bolju brigu o svom tijelu. Nakon prvog udara glumac se polako uspio oporaviti, a od tada je imao oko 15 malih moždanih udara.

– Godina koju najbolje pamtim je 2017. jer sam tad naučio živjeti u sadašnjosti. Zadovoljan sam karijerom i odlukom da vozim utrke i da se posvetim muzici. Čak i ako se ne mogu sjetiti svega, sretan sam – zaključio je.