Glumac Burak Özçivit, poznatiji kao Bali-beg ima milione obožavateljica

Glumac Burak Özçivit poznatiji kao Bali-beg u popularnoj seriji “Sulejman Veličanstveni” utjelovio je novu ulogu u seriji “Bit ćeš moja”. U toj seriji glumi siromašnog mladića Kemala kojem se život potpuno preokrene kada upozna lijepu bogatašicu Nihan.

Naime, Kemal je tipičan turski mladić s problemima kakve većina njegovih vršnjaka proživljava. On je student koji proživljava materijalne poteškoće i živi život prepuštajući se slučajnostima – kaže Burak.

Markantni turski glumac, za kojem luduju žene širom svijeta, za novu je ulogu obrijao brkove po kojima je bio prepoznatljiv u ulozi Bali-bega.

– Brkove sam imao šest godina. Hoćeš, nećeš, vežeš se za njih. Prvih par dana bilo mi je jako teško. Nisam se mogao naviknuti sam na sebe – smije se Özçivit.

Serija “Bit ćeš moja” postala je posebno popularna u južnoj Americi i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. U Dubaiju u trgovačkom centru City Walk horde žena Buraka dočekuju kako bi se fotografirale s njim. Djevojke su za susrete “Meet and greet” početkom godine plaćale više od 1.000 KM. U to je bio uključen kratki razgovor i fotografiranje s Özçivitom te personalizirani autogrami. Ako su uz to željele i grupnu večeru s turskom zvijezdom, platile su oko vrtoglavih 3.000 KM.

– Mislim da ljudima ulijevam povjerenje. Čim se pojavljujete na ekranu, dobijete isprazne epitete “zgodan” ili “lijep”. Mislim da na ulici ima na hiljade lijepih ljudi i zato treba pokazati prave kvalitete – kaže Burak.

Nakon što je Burak Özçivit najavio svadbu 29. juna s glumicom Fahriye Evcen, rastužio je milione obožavateljica.

Vjenčanje će biti u Istanbulu u skupocjenom Sait Halim Pasha Mansionu, a to je historijska rezidencija koja se nalazi na obali mora, a sala za vjenčanje ima terasu s koje se proteže pogled na zvjezdano nebo. U Turkinju se zaljubio na setu serije “Grmuša”, zbog čega je 2013. prekinuo zaruke s manekenkom Ceylan Capom (30).