Gledajte sa nama besplatno filmove sa Clermont-Ferrand Intenacionalnog Filmskog Festivala

Festival Scope i Filmonizirani nude vam mogućnost da besplatno gledate kratke filmove sa Clermont-Ferrand Internacionalnog Filmskog Festivala.

Sve što trebate da uradite je da se registrirate najkasnije do kraja 24.02.2018. godine, i oni koji dobiju mogućnost besplatnog gledanja filmova biće obaviješteni na mail do 26.02.2018. godine.

Filmovi će biti dostupni za besplatno gledanje sve do 11. marta ove godine.

Posjetite sljedeći link i unesite potrebne podatke, te nakon toga uživajte u filmovima.

U nastavku vam donosimo pregled radnji nekih od filmova koje možete gledati, a više informacija o filmovima možete saznati ukoliko posjetite stranicu festivala.

„You Will Be Fine“ – Céline Devaux – Francuska, 2017, 15 min
Daj vremena. Preboljet ćeš to. Jean proslavlja svoj rođendan, napije se i prisjeća se užasnog vikenda koji je doveo do njegovog prekida sa Mathildom.

„Bonobo“ – Zoel Aeschbacher – Švicarska, 2017, 19 min
Mozaik međusobno povezanih likova koji žive u istom projektu socijalnog stanovanja i svi su u potrazi za srećom, praštanjem i smislom.

„The Barber Shop“ – Gustavo Almenara, Emilien Cancet – Francuska, 2017, 17 min
Predani brijačima i makazama, Emran, Gadisa i Maher imaju ošišanu kosu i dotjeranu bradu. Sjedeći pred ogledalom, njihove misli se kreću između sjećanja na njihove zemlje i tragičnih događaja na putu koji ih je doveo ovdje, u džunglu Calais.

„Un homme mon fils“ – Florent Gouëlou – Francuska, 2017, 34 min
Fred je projektant, kao i njegov otac. Kad treba da ode na poluostrvo Cotentin da pokaže filmski kolut, ubjeđuje svog oca da putuje s njim. To je prilika za porodično putovanje u kojem se popunjava generacijska praznina, i gdje se rješavaju porodični problemi.

„Reruns“ – Rosto – Francuska, Holandija, Belgija, 2018, 14 min
Sve je drugačije, ali se ništa nije promijenilo. Put kroz potopljeni labirint uspomena i snova.

„Dark Waves“ – Ismaël Joffroy Chandoutis – Francuska, 2017, 20 min
U ultra-povezanom društvu gdje su elektromagnetski talasi napali gotovo svaki prostor, tri osobe koje pate od elektromagnetne preosjetljivosti govore o opstanku u svjetu koji je za njih sve više nepristupačniji.

„Return“ – Pang-Chuan Huang – Francuska, 2017, 20 min
Dva putovanja se odvijaju u dva različita perioda. Jedno je putovanje vozom preko dva kontinenta. Drugo prati staru porodičnu fotografiju koja se vratila u život tokom rata. Ritmičko kretanje voza otkriva zaboravljeno sjećanje.

„The Walker“ – Frédéric Hainaut – Belgija, 2018, 11 min
Walker radi na farmi kokoški. Zgrožen njegovim poslom, on je odustao i pridružio se pokretu Indignados, udružujući svoj bijes sa njihovim.

„State Of Emergency Motherfucker!“ – Sébastien Perreti – Belgija, 2017, 5 min
Dva obična momka samo žele imati seks bez da budu uznemireni. Nadrealistička komedija koja prikazuje društvo u kojem je policijsko nasilje i invazija na privatnost svakodnevna rutina, normalna, dosadna.