Glavni scenarista reboota serije “Beverly Hills” odustao od projekta

Vijest da se “Beverly Hills” vraća na male ekrane s originalnom glumačkom postavom obradovala je brojne fanove ove serije.

Nedavno je objavljen trailer, no ponovno snimanje je pod upitnikom jer je Patrick Sean Smith, jedan od glavnih scenarista, s nekoliko svojih kolega odlučio napustiti projekt.

Neki izvori tvrde da je razlog njegove odluke neslaganje sa glumicom koja tumači jednu od glavnih uloga, dok drugi tvrde da je glavni razlog to što produkcijska kuća njegov rad stalno drži pod lupom.

Premijera serije “Beverly Hills 90210” zakazana je za 7. august ove godine. Planirano je da se originalna postava glumaca vrati u punom sastavu.

Međutim, oni neće imati uloge koje su imali u originalnoj seriji, već će glumiti sebe. Ideja ponovnog snimanja serije je da se glumci sastanu godinama nakon kraja originalne serije i odluče je ponovo snimati.

Trailer je do sada pregledan 18.4 miliona puta i ako je suditi po tome onda definitivno možemo reći da je ova serija na tragu popularnosti originalne. “Beverly Hills” će i ovog puta producirati FOX zajedno sa CBS-om.

Serija “Beverly Hills” koja je emitovana devedesetih i dalje je jedna od najpopularnijih serija ove produkcijske kuće.