Glavne zvijezde festivala Coachella 2018 su Eminem, Beyonce i The Weeknd

Glavne ovogodišnje zvijezde najvećeg muzičkog festivala, Coachella, su Eminem, Beyonce i The Weekned, potvrdili su organizatori.

Beyonce će ove godine počastiti festivalsku publiku svojim nastupom zahvaljujući prošlogodišnjem otkazivanju nastupa zbog trudnoće.

Tada je Lady Gaga zamijenila pop divu, a Beyonce je obećala kako će se vratiti na festival ove godine.

Organizatori Coachelle danas su zvanično potvrdili kako će se njoj na sceni pridružiti Eminem i The Weeknd. Publika stoga, zasigurno, može očekivati odličan provod.

Pored tri glavna izvođača, publiku u Californiji ove godine će zabavljati i Kygo, Jamiroquai, St. Vincent, David Byrne, Post Malone, Portugal, The Man i mnogi drugi.

The Weeknd je prvi put nastupao na Coachelli 2012. godine, dok će Eminemu ove godine biti prvo pojavljivanje. Očekuje se kako bi popularni izvođači do festivala mogli iznenaditi publiku novim materijalom.

Coachella festival ove godine će se održati od 13. do 22. aprila. Ovaj festival, koji se održava od 1999., postao je jedan od najuspješnijih festivala u Americi. Festival svake godine posjeti više od 250 hiljada ljudi.