‘Ghost in the Shell’ će biti jedan od najvećih gubitnika u 2017. godini

Naučno-fantastični akcijski triler ‘Ghost in the Shell‘, u kojem glavnu ulgu igra Scarlett Johansson, prethodni vikend ostvario je lošije rezultate nego filmovi ‘The Boss Baby‘ i ‘Beauty and the Beast’, te tokom prvog vieknda prikazivanja ostvario zaradu od samo 18,6 miliona doara u američkim kinima.


Sada je sve zastupljenije ubjeđenje kako će film biti jedan od većih gobitnika u 2017. godini, te kako će Paramount za zabilježi veliki gubitak sa ovim filmom, gubitak koji će iznositi barem 60 miliona dolara.

Deadline je objavio kako je predviđeno da će film ‘Ghost in the Shell’ ostvariti zaradu od makar 200 miliona dolara, 50 miliona u američkim kinima i 150 internaconalno. Budžet filma iznosio je 110 miliona dolara, kombinovano sa budžetom produkcije, distribucije i oglašavanja, potrošena količina novca na ovaj film iznosi čak 250 miliona dolara!
Neki izvori su izjavili kako vjeruju da je produkcijski budžet čak veći i da iznosi oko 180 miliona dolara, što bi studiju moglo da donese gubitak od čak 100 miliona dolara.

Za sada ‘Ghost in the Shell’ je zaradio 23 miliona dolara u američkim kinima, te 50,6 miliona u ostatku svijeta, dakle film je ostvario ukupnu zaradu od 73,6 miliona dolara.
Čak i kada bi nekim čudom zarada u narednom vikendu bila samo malo manja nego u prethodnom, jasno je kako film neće ostvariti neki značajniji napredak, jer pretpostavlja se da će naredne sedmice kinima da zagospodari blockbuster ‘The Fate of the Furious‘.
Studio se nada da će katastrofalne rezulatate da popravi na kineskom i japanskom tržištu, međutim do sada nije bila prevelika zainteresiranost za ovu propalu adaptaciju mange.

Nedavno je kinesko tržište spasilo film ‘Warcraft‘ od totalne propasti, film koji je u američkim kinima zaradio samo 47 miliona dolara, dok je 386.3 miliona dolara zaradio internacionalno, od toga čak 220.8 miliona dolara u kineskim kinima.

‘Ghost in the Shell’ pored loše zarade ima i loše kritike, te ima 46% rating na Rotten Tomatoes, raiting koji je slabiji i od raitinga filma The Boss Baby, 50%.