George Miller predsjedava žirijem u Cannesu

Premiere of 'Mad Max: Fury Road'George Miller, tvorac filmskog serijala „Mad Max“ predsjedavat će žirijem ovogodišnjeg 69. Filmskog festivala u Cannesu.
Reditelj čiji je film “Pobješnjeli Maks: Autoput bijesa” prikazan u Cannesu van takmičarske selekcije prošle godine, naslijedit će na tom mjestu Amerikance Joela i Ethana Cohena koji su predsjedavali kanskim žirijem prošle godine.

Kanski filmski festival biće održan od 11. do 22. maja 2016. godine.

“Kakvo neizmjerno zadovoljstvo biti u centru festivala punog istorije koji otkriva bisere svjetskog filma, i strastveno raspravljati sa svojim kolegama u žiriju. To je velika čast, ne bih je propustio ni zašta na svijetu”, rekao je George Miller (70) u saopštenju nakon objave.

Reditelj, scenarista i producent George Miller poznat je po svom filmskom serijalu “Pobješnjeli Maks” koji je lansirao karijeru Mela Gibsona.

Geroge Miller je također režirao komediju “Vještice iz Eastwicka” (1987), dramu “Lorenco” (1992) film “Babe dva, prase u gradu” (1998), kao i animirani film “Happy Feet”, koji je dobio Oskara za najbolji animirani film 2007, i “Happy feet 2”