George i Amal Clooney otvaraju vrata svog doma za fanove

Slavni par George i Amal Clooney ponudili su svojim fanovima priliku da se druže s njima i to u njihovom luksuznom domu u Italiji.

Holivudski glumac i aktivistica za ljudska prava otvaraju svoja vrata jednom sretnom paru u sklopu kampanje za prikupljanje novca za Fondaciju Clooney for Justice.

Osnovana od slavnog para 2016. godine, ova fondacija zagovara pravdu kroz sprečavanje i reagiranje na kršenja ljudskih prava širom svijeta.

Ovaj izlet uključuje dva sastanka s poznatim parom u njihovoj vili na jezeru Como, luksuzni ručak, grupnu fotografiju, putovanje po Italiji te boravak u hotelu s četiri zvjezdice. Za ovu priliku, George i Amal su napravili i promotivni spot, prenosi Independent.

Ranije ove godine Amal Clooney je imenovana specijalnom izaslanicom Velike Britanije za vanjske poslove u oblasti slobode medija. U svojoj novoj ulozi, ova aktivistica za ljudska prava će raditi s ministrom vanjskih poslova Jeremyjem Huntom u borbi protiv sve većih pritisaka na novinare.

“Amal Clooney vodi projekt vezan za prava novinara, a to znači da je ona u idealnom položaju da osigura da ova kampanja ima stvarni utjecaj na novinare i slobodna društva koja zavise od njihovog rada”, rekao je Hunt.