George Clooney radi sa Netflix-om na novoj TV seriji

Netflix navodno radi na novoj TV seriji “Watergate” skandalu.

Prema tvrdnjama “Entertainment Weekly”, George Clooney će biti producent show-a. Publikacija dodaje da je trenutni plan, da serija ima 8 epizoda , iako Netflix u ovom trenutku ne potvrđuje ili negira nešto o ovome.
Matt Charman, koje je napisao scenario Stivena Spielberga za film iz 2015. godine “Most of the Spies”, zadužen je da napiše scenario.

Nema sumnje da li će Clooney glumiti u seriji ili ne,jer on često (ali ne uvijek) radi za TV i filmske projekte koje je on producirao.
Skandal Watergate odnosi se na upad u Demokratski nacionalni komitet u urede u Vašingtonu 1972.godine, a zatim i na prekrivanju kada je pet provalnika uhvaćeno na djelu.
Skandal (navodno) je srušio tadašnjeg predsjednika Richarda Nixona, koji je bio u velikoj mjeri impliciran.

Najpoznatiji prikaz priče je film iz 1976 “All the President’s Men” bazirana na istoimenoj knjizi iz 1974. godine koju su napisali Calr Bernstein i Bob Woodward,dva novinara čiji je istraživački izvještaj otkrio skandal.

Dustin Hoffman je glumio (Carl-a Bernestain-a) a Robert Redfor (Bob-a Woodward-a) u filmu, koji je osvojio četiri na osam nominacija.
Prošlog mjeseca je najavljeno da će se Clooney vratiti na televiziju dvije decenije nakon njegove uloge u medicinskoj drami “ER”.