Gary Oldman za ulogu u spotu Davida Bowieja plaćen sendvičem i bocom soka

Poznati engleski glumac Gary Oldman u razgovoru je za “Daily Mail’s Event magazine” otkrio da je za ulogu u spotu “The Next Day” Davida Bowieja, umjesto novcem plaćen sendvičem i bocom gaziranog pića.

Oldman, koji se u spotu pojavio zajedno s Oscarom ovjenčanom francuskom glumicom Marion Cotillard, otkrio je i da ga je Bowie za ulogu u spotu zamolio putem e-maila, prenosi časopis “Uncut”.

“Dave mi je, kao grom iz vedra neba, poslao mail s pitanjem da li se na jedan dan želim pojaviti u njegovom spotu u ulozi svećenika. Napravio sam to za sendvič i bocu gaziranog pića. Mjesto gdje smo snimali spot udaljeno je deset minuta od moje kuće. U tome nije bilo financijskog interesa”, rekao je poznati glumac.

Pjesma “The Next Day” treći je singl s istoimenog, najnovijeg, ukupno 24. po redu albuma koji je Bowie izdao prošle godine. Spot je režirala Floria Sigismundi koja je režirala i video za pjesmu “The Stars (Are Out Tonight)”, također s tog albuma.

Spot koji se snimao u pubu obiluje religioznim likovima, Bowie se u njemu pojavljuje u ulozi Isusa Krista, Oldman u ulozi svećenika, a Cotillard svetice.

“Ljudi ga mogu protumačiti kako god hoće, u tome i jest smisao ovakvog spota. Umjetnički je, tjera te na razmišljanje”, komentirao je Oldman kontroverzni spot.

Bowie i Oldman prethodno su udružili snage 1995. kada su u duetu snimili pjesmu “You’ve Been Around” za album gitariste Reevesa Gabrelsa “The Sacred Squall Of Now”. Pjesmu su 1993. napisali Bowie i Gabrels za album Bowiejevog hard rock benda Tin Machine “Black Tie White Noise”, no pjesma se nikad nije pojavila na albumu. Gabrels je potom snimio svoju verziju pjesme za album “The Sacred Squall of Now” u kojoj pjevaju Oldman i Bowie.

Bowie i Oldman surađivali su i 1996. na biografskom filmu “Basquiat”, o američkom slikaru, grafiti umjetniku, pjesniku haićanskog i američkog podrijetla, ključnoj figuri umjetnosti 1980-ih Jean-Michelu Basquiatu. Bowie se u filmu pojavio u ulozi Andyja Warhola.

dalje.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *