Francuski glumac Gerard Depardieu negira navode o silovanju 22-godišnjakinje

Francuski glumac Gerard Depardieu negirao je optužbe o silovanju iznesene protiv njega, izjavio je njegov advokat Herve Temime.

Naime, Francuski emiter programa FranceInfo javio je da je 22-godišnja francuska glumica podnijela prijavu policiji protiv Depardieua.

Pravosudni izvor potvrdio je da policija provodi preliminarnu istragu optužbi o silovanju i seksualnom zlostavljanju, što su standardne mjere nakon podnošenja prijave.

“Depardieu je zapanjen podnošenjem prijave i kategorički negira svako seksualno zlostavljanje, svako silovanje i svako krivično djelo”, izjavio je Temime za emitera programa BFMTV.

Šezdesetdevetogodišnji glumac stekao je slavu u 1970-im i ranim 1980-im godinama ulogama poput one u filmu Francoisa Truffauta “Le dernier metro” (1980).

On je dobio nagradu Cezar za glavnu ulogu u tom filmu i ponovo za ulogu u filmu “Cyrano de Bergerac” Jean-Paula Rappeneaua iz 1990.

On je najpoznatiji izvan Francuske po ulozi Obelixa u četiri filma snimljena po stripovima o Asterixu i Obelixu autora Goscinnyja i Uderza.