Finansijski problemi doveli do bračnog kraha Roberta De Nira

Robert De Niro razvodi se nakon 21 godinu braka od supruge Grace Hightower, a razlog su nedavni finansijski problemi glumca koji su nastali kao posljedica krize uzrokovane koronavirusom.

Ona je od uskoro bivšeg zatražila da joj se mjesečni limit kreditne kartice vrati s 50.000 na 100.000 dolara. Glumčeva finansijska situacija se pogoršala, zbog čega je limit smanjen. Osim smanjenjem limita Rober De Niro je bivšu ženu razbijesnio i zbog toga što je njoj i djeci Helen i Eliotu, zabranio pristup svom domu u New Yorku.

Glumac se preko Skypea pojavio na hitnom saslušanju, na koje je bio pozvan.

De Nirova advokatica Caroline Krauss kaže da su prihodi pali zbog zbog zatvaranja lanca restorana, čiji je glumac suvlasnik. De Niro je morao platiti investitorima pola miliona dolara, koje je posudio od poslovnih partnera jer “nije imao novca”, piše Insider.

U predbračnom ugovoru glumca i njegove supruge piše da joj mora isplatiti 1.000.000 dolara svake godine kad zaradi 15.000.000 dolara ili više, a ako mu prihodi padnu, njoj se smanjuje i isplata.

Slavni 75-godišnji dobitnik Oscara i njegova osam godina mlađa supruga Grace žive razdvojeno neko vrijeme. Par se vjenčao 1997. godine i imaju dvoje djece, a De Niru je to drugi brak.