Filmu “Zvir” Grand Prix u Quebecu

zvirKratki igrani film “Zvir” reditelja Miroslava Sikavice što je premijerno prikazan na ovogodisnjem 69. Festivalu Međunarodnog filma u Cannesu, gdje je projiciran u okviru programa “Petnaestorica reditelja” pa dobio specijalno priznanje, osvojio je Grand Prix ex aqueo sa nizozemskim ostvarenjem “Spoetnik” Noela Loozera na sestom izdanju Quebec Film Festivala, koji se organizirao od 14. do 24. rujna. Ostvarenje je prije mjesec dana dobilo treću nagradu za najuspješniji kratokometražni film na 22. izdanju SFF.

Potresna priča o bageristi iz dalmatinskog zaleđa koji je lakomisleno prihvatio građevinski posao u novom naselju jadranske osobe te je primoran osloboditi se svjedoka koji bi moigao pokvariti cijeli poduhvat. Problem je nerješiv jer se radi o njegovom sinu!
Scenarij su napisali reditelj i Marija Simoković Sikavica a za fotografiju se pobrinuo Danko Vučinović dok je monatažu ostvario Marko Ferković. Producenti su Lana Ujdur i Boris T. Matić iz “Properel Filma” a glavni intrpreti su Ivan Smoljo i Marko Ban.
Ostvarenje je sufinancirao Hrvatski audiovisuelni centar.

Džana Mujadžić