Filmske scene koje su mogle ubiti slavnog Jackieja Chana

Legendarni glumac i borac Jackie Chan uveseljava nas više od četiri decenije, sa svojm jedinstvenom kombinacijom borilačkih vještina i osjećaja za komediju koji su ga učinili zvijezdom ranih dana kung fu kinematografije, a oni koji su odrastali osamdesetih godina na području Balkana, sjetit će se koliko su bili traženi njegovi filmovi u videotekama.

Mnogi sa posebnom pažnjom i danas čekaju krajeve njegovih filmova. Naime, Jackie Chan sve vratolomije u filmovima izvodi sam. Nije bitno koliko su opasne i šta treba uraditi, a kraj filma obično nam donosi snimke – šta se dešavalo na snimanju i koliko je puta ovaj legendarni glumac doslovno izbjegao smrt.

Na snimanju filma Drunken Master (1978) Jackie Chan je mogao izgubio oko, u nastavku filma hodao je preko užarenog uglja (i pao na njega), sudario se s helikopterom u filmu Police Story 3: Supercop (1992) – zaista, sudario se tijelom s letjelicom; zgnječio je obje noge u filmu Crime Story (1992), povrijedio kičmu kada je pao sa šestog sprata (Project A – 1983), dislocirao sternum u Božjem oklopu II: Operacija Kondor (1991), zadobio ozbiljne opekotine u Police Story (1985), “otklizao” sa zgrade visoke 24 sprata u Who Am I? (1998), slomio lubanju i imao operaciju mozga (Božji oklop – 1986).

Dodat ćemo i da je film Božji oklop sniman u bivšoj Jugoslaviji.

Pogledajte ovog neuništivog čovjeka koji je, možda, istinski superheroj među nama:

https://www.youtube.com/watch?v=ufHXAn2aGVw