Filmovi iz 2019. koje ste vjerojatno propustili, a koje trebate pogledati

Veliki broj filmskih ostvarenja snimljen je tokom 2019. godine, poput novog Kralja lavova, remakea Disneyeva animiranog filma, s glasovima koje daju Beyonce i Donald Glover. Puno euforije izazvalo je i pojavljivanja novog nastavka Ratova zvijezda. Tu je i četvrti dio Priče o igračkama, kao i nastavak sage o superherojima Osvetnici: Kraj igre.
Pored ovih blockbustera, evo liste filmova iz 2019. godine koje također ne biste trebali propustiti.

Priča o braku (Marriage Story)

Film u kojem glavne uloge tumače Adam Driver i Scarlette Johnson, govori o teškoćama razvoda dvoje supružnika koji trebaju pronaći način kako da ova životna trauma ne naškodi njihovoj kćeri. Režiju potpisuje Noah Baumbach, a kritičari ovaj film opisuju kao iskren pogled na stvarnost razvoda.

Svjetionik (The Lighthouse)

Crno-bijeli horor film o dvojici čuvara svjetionika na izoliranom otoku koji na sve načine pokušavaju sačuvati mentalno zdravlje. Glumački duo čine Willem Dafoe i Robert Pattinson, a priča je, iako mračna, ispričana na uzbudljiv način, i uz to, i odlično snimljena.

Kralj (The King)

Glavna uloga povjerena je Timothee Chalamet, zvijezdi u usponu, te je možda to već dovoljan razlog da se pogleda ovaj film. Ostali dobri razlozi za gledanje uspješno su ostvarene uloge Roberta Pattinsona i Lily-Rose Depp. Film oslikava engleskog kralja Henryja V. na način kako do sad nije bio predstavljen. To nije priča puna važnih datuma iz historije, već pomalo intiman osvrt na život ovog monarha u kojem prevladavaju njegove misli, osjećaji i sumnje.

Laka djevojka (Une fille facile / An Easy Girl)

Priča o dvije djevojke koje se sreću na francuskoj rivijeri. Jedna od njih je skromna i sramežljiva, ali inteligentna i odlučna, a cilj joj je upisati ugledni fakultet kako bi potom mogla pronaći dobro plaćen posao. Druga je lakomislena i sklona flertovanju, a uz to odlično zna kako privući pažnju muškaraca. Njih se dvije sreću i odlučuju krenuti na putovanje koje će ih obje promijeniti.

Atlantik (Atlantics)

Ovaj film predstavljen je kao najbolji senegalski film u posljednjih pedeset godina. On govori o ljudima kojima se smučilo živjeti u bijedi i koji odlučuju napustiti domovinu kako bi potražili bolji život negdje drugo. Jedan od njih, mladi dizač tegova, Souleiman, shvaća da mu sloboda, kao ni bogatstvo, ništa ne vrijedi ako sa sobom ne povede sedamnaestogodišnju Adu.

Smrt i život Johna F. Donovana (The Death and Life of John F. Donovana)

John Donovan je zvijezda tinejdžerskih filmova i serija. On je uspješan, ali primoran skrivati svoju seksualnu orijentaciju kako bi sačuvao posao i savršenu karijeru. Kada novinari dođu u posjed podataka iz njegove privatne sfere, cijeli mu se život počinje urušavati.

Ford protiv Ferrarija (Ford vs. Ferrari)

Matt Damon i Christian Bale, kroz uloge koje tumače, oživljavaju duh rivalstva između automobilskih divova Forda i Ferrarija koji su bili spremni na sve kako bi se domogli prvog mjesta na prvenstvu u Le Mansu, 1966. godine.

Njen miris (Her Smell)

Becky i njen život punk zvijezde na vrhuncu karijere, kojoj se slava negativno održava na psihičko zdravlje, tema su ovog filma. Osnovno je pitanje koje se postavlja hoće li ona ikad više moći biti sretna, a odgovor nije tako lahak da bi se unaprijed mogao pretpostaviti.

Umjetnost vožnje po kiši (The Art Of Racing In The Rain)

Glavni lik u filmu je zlatni retriver po imenu Enzo Ferrari, ali ovo nije tipičan film o psu, već priča o prijateljstvu, ljubavi i podršci. Pas je najlojalniji prijatelj svom gazdi, vozaču formule i njih dvojica zajedno prolaze i dobro i zlo koje život sa sobom donosi.

Woodstock: Tri dana koja su odredila generaciju (Woodstock: Three Days That Defined a Generation)

Film koji govori o gotovo najvećem događaju u historiji muzike. Ako želite proživjeti to na svoj način i otkriti više o samom Woodstocku, pogledajte priču o stvaranju hipi manifesta.