Home / Vijesti / Film ‘Tower Heist’ iz 2011. god., trebao se zvati ‘Trump Heist’

Film ‘Tower Heist’ iz 2011. god., trebao se zvati ‘Trump Heist’

Režiser Brett Ratner otkrio je da njegova komedija iz 2011. godine, ‘Tower Heist’, originalno imala i drugačiji naslov i tematiku, što bi svakako bila stvar o kojoj bi se sigurno pričalo u 2017. god. da je film snimljen kako je prvobitno bilo i zamišljeno.

‘Tower Heist’ je film u kojem glumi Ben Stiller kao upravitelj jedne zgrade, koji uz pomoć sitnog lopova kojeg igra Eddie Murphy, predvodi osoblje zgrade u pljački korumpiranog milijardera sa Wall Street-a, koji im je pronevjerio penzije.

Međutim, čini se kako je originalna zamisao za film bila mnogo drugačija, a film je nosio naziv ‘Trump Heist.’

Kako i sam naziv sugeriše, film se trebao baviti uposlenicima Donald-a Trump-a, koji se svete svom gazdi tako što pljačkaju Trump Tower.

Ideju je iznio Eddie Murphy, a sam Trump, koji je uvijek željan pažnje, složio se sa tom idejom.
Međutim, Trump je ipak uklonjen iz scenarija u kojem je trebao biti kontraverzni milijarder.

Za snimanje filma ‘Tower Heist’ korišteni su u New York-u Trump-ov internacionalni hotel, kao i Trump Tower. Trump je naravno dozvolio produkciji da koristi nekoliko njegovih lokacija za potrebe filma, kako bi u filmu ‘prikazali istinski luksuzne lokacije’.

‘Tower Heist’ nije ostvario neke zapažene rezultate u kinima. Sa budžetom od 75 miliona dolara, u kinima je uspio da zaradi 153 miliona dolara, a Ratner žali jer je promijenio naziv i priču filma: ‘Gledajući retrospektivno, bio bi ovo pravi hit da je ostao naziv  ‘Trump Heist.‘”

Prije nego je izabran za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Donald Trump pojavio se u nekoliko filmova i emisija glumeći samog sebe, a najpoznatiji su ‘Home Alone 2: Lost in New York,’ ‘The Fresh Prince of Bel-Air,’ i Ben Stiller-ov film ‘Zoolander.’