Film ‘Tower Heist’ iz 2011. god., trebao se zvati ‘Trump Heist’

Režiser Brett Ratner otkrio je da njegova komedija iz 2011. godine, ‘Tower Heist’, originalno imala i drugačiji naslov i tematiku, što bi svakako bila stvar o kojoj bi se sigurno pričalo u 2017. god. da je film snimljen kako je prvobitno bilo i zamišljeno.

‘Tower Heist’ je film u kojem glumi Ben Stiller kao upravitelj jedne zgrade, koji uz pomoć sitnog lopova kojeg igra Eddie Murphy, predvodi osoblje zgrade u pljački korumpiranog milijardera sa Wall Street-a, koji im je pronevjerio penzije.

Međutim, čini se kako je originalna zamisao za film bila mnogo drugačija, a film je nosio naziv ‘Trump Heist.’

Kako i sam naziv sugeriše, film se trebao baviti uposlenicima Donald-a Trump-a, koji se svete svom gazdi tako što pljačkaju Trump Tower.

Ideju je iznio Eddie Murphy, a sam Trump, koji je uvijek željan pažnje, složio se sa tom idejom.
Međutim, Trump je ipak uklonjen iz scenarija u kojem je trebao biti kontraverzni milijarder.

Za snimanje filma ‘Tower Heist’ korišteni su u New York-u Trump-ov internacionalni hotel, kao i Trump Tower. Trump je naravno dozvolio produkciji da koristi nekoliko njegovih lokacija za potrebe filma, kako bi u filmu ‘prikazali istinski luksuzne lokacije’.

‘Tower Heist’ nije ostvario neke zapažene rezultate u kinima. Sa budžetom od 75 miliona dolara, u kinima je uspio da zaradi 153 miliona dolara, a Ratner žali jer je promijenio naziv i priču filma: ‘Gledajući retrospektivno, bio bi ovo pravi hit da je ostao naziv  ‘Trump Heist.‘”

Prije nego je izabran za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Donald Trump pojavio se u nekoliko filmova i emisija glumeći samog sebe, a najpoznatiji su ‘Home Alone 2: Lost in New York,’ ‘The Fresh Prince of Bel-Air,’ i Ben Stiller-ov film ‘Zoolander.’