Film ‘The Mummy’ mogao bi da bude na gubitku od 95 miliona dolara

Zarada filma ‘The Mummy’ ipak nije sjajna, štoviše, prema posljednjim izvještajima vjerovatno je da će Universal na ovom filmu zabilježiti gubitak od 95 miliona dolara.

Posljednji film u kojem glumi Tom Cruise, prvi ovogodišnji film studiovog ‘mračnog univerzuma’, naprosto je bombrdovan lošim ktitikama, što će svakako u konačnici umnogome da utječe na ukupnu zaradu filma.

Ipak, i pored loših kritika film je debitovao sa 170 miliona dolara, te zabilježio najbolje otvaranje nekog Tom Cruise-vog filma.

Međutim, kako prenosi Deadline, troškovi studija za ovaj film bili su enormno veliki. Naime, film je koštao ogromnih 345 miliona dolara, uključujući u to i troškove marketinga i distribucije koji su iznosili oko 150 miliona dolara.

Pošto je interesovanje publike već opalo, i u Evropi i u Kini, čini se kako je film zaglavio sa zaradom od 293 miliona dolara u kinima, te Deadline prenosi kako bi Universal mogao da bude na gubitku skoro 100 miliona dolara.

Ovo bi moglo umnogome da zabrine ljude iz studija, obzirom da su u ovom serijalu planirani mnogi filmovi, uključujući: ‘Doctor Jekyll and Mr Hyde’, ‘The Bride of Frankenstein’, ‘The Creature from the Black Lagoon’, ‘The Invisible Man’, ‘Van Helsing’, ‘The Wolf Man’, ‘Frankenstein’, ‘Dracula’, ‘The Phantom of the Opera’ and ‘The Hunchback of Notre Dame’ …

U pomenutim filmovima trebali bi da igriju Tom Cruise, Russell Crowe, Johnny Depp, Sofia Boutella i Javier Bardem.

U međuvremenu, režiser filma ‘The Mummy’s, Alex Kurtzman, odbacio je kritike te izjavio kako je film sniman za publiku a ne za kritičare.

‘Ovo je film za koji mislim da je sniman za publiku, a prema  mom iskustvu publika i kritičari ‘ne pjevaju uvijek istu pjesmu”, izjavio je režiser filma.

‘Da li bih ja volio da oni vole film ? Naravno, svi bi voljeli, ali ovo nje kraj svijeta. Film je sniman za publiku a ne za kritičare, pa se nadam kako će publika zavoljeti i cijeniti film’.

Ali kako se čini, vrijeme i za to je već prošlo …