Vijesti

Film o životu legendarnog Davida Bowieja donosi neviđene snimke i intervjue

Film pod nazivom “David Bowie: The Last Five Years” uskoro će biti premijerno prikazan, a donosi mnogo neviđenih arhivskih snimaka i intervjua s ovim Englezom, koji su zabilježeni proteklih 50 godina.

Dokumentarac o Bowieju će biti premijerno prikazan povodom njegovog 71. rođendana. Film će prikazati kako su izgledale Davidove posljednje godine života kad se borio s rakom jetre.

Bowie je bio genijalan u stvaranju muzike, a svojom posljednjom pjesmom “Lazarus” otkrio je kako se borio s teškom bolešću, što je pokušavao čuvati u tajnost. Bowie u spotu za novu pjesmu leži u bolničkom krevetu pjevajući “pogledajte gore, ja sam u raju”.

Međutim, i pored borbe s rakom, Bowie nije gubio nadu da će preživjeti. Do kraja života ulagao je svu energiju i snagu u svoja tri posljednja projekta, a posebno mjuzikl “Lazaurus” te 25. studijski album “Blackstar”.

Podsjećamo, Bowie je umro10. januara prošle godine, nekoliko dana prije objavljivanja posljednjeg albuma. Film “David Bowie: The Last Five Years” će premijerno biti prikazan u subotu navečer 8. januara na kanalu BBC2.

Pogledajte video:

https://www.youtube.com/watch?v=OwuuDpwPYxo