Film ‘Kralj Petar Prvi’ za četiri dana pogledalo 50 hiljada gledalaca

Istorijsku dramu “Kralj Petar Prvi” Petra Ristovskogza prva četiri dana prikazivanja, na projekcijama u Beogradu, Novom Sadu, Nišui Kragujevcu, videlo je čak 50 hiljada gledalaca! Odličan start filma se nastavlja kako u bioskopima, tako i na premijernim prikazivanjima u ostalim gradovima Srbije.

Na premijeri u Beogradu ekipa filma je nagrađena višeminutnim stajaćim ovacijama, a komentari koji su se među publikom mogli čuti su bili: “Potresan, pun emocija, iznad očekivanja, veliki spektakl, epopeja Srbije…“, kao i da odavno nisu gledali film koji ih je više puta naterao da zaplaču. Publika je posebno reagovala na ulogu malog Ivana Vujića, koji je neverovatno zrelo isnažno dočarao lik najmlađeg kaplara u Prvom svetskom ratu, Momčila Gavrića.

Zanimljivo je da su na premijeri filma u Beogradu prisustvovali i sinovi Momčila Gavrića.  

Film će 9. decembra biti prikazan u Kruševcu, Vrnjačkoj banji i Kraljevu. U Gornjem Milanovcu i Čačku film „Kralj Petar Prvi“ biće prikazan 10. decembra, a sledećeg dana stiže u bioskope u Smederevu i Požarevcu. 
U Užicu i Zlatiboru publika će imati prilike da vidi film od 13. decembra, u Pirotu od 14, a u Lazarevcu će premijera biti održana 15. decembra.
U Vrbasu jepremijera filma „Kralj Petar Prvi“ zakazana za 17. decembar.