Početna / Vijesti / Film ‘Kralj Petar Prvi’ za četiri dana pogledalo 50 hiljada gledalaca

Film ‘Kralj Petar Prvi’ za četiri dana pogledalo 50 hiljada gledalaca

Istorijsku dramu “Kralj Petar Prvi” Petra Ristovskogza prva četiri dana prikazivanja, na projekcijama u Beogradu, Novom Sadu, Nišui Kragujevcu, videlo je čak 50 hiljada gledalaca! Odličan start filma se nastavlja kako u bioskopima, tako i na premijernim prikazivanjima u ostalim gradovima Srbije.

Na premijeri u Beogradu ekipa filma je nagrađena višeminutnim stajaćim ovacijama, a komentari koji su se među publikom mogli čuti su bili: “Potresan, pun emocija, iznad očekivanja, veliki spektakl, epopeja Srbije…“, kao i da odavno nisu gledali film koji ih je više puta naterao da zaplaču. Publika je posebno reagovala na ulogu malog Ivana Vujića, koji je neverovatno zrelo isnažno dočarao lik najmlađeg kaplara u Prvom svetskom ratu, Momčila Gavrića.

Zanimljivo je da su na premijeri filma u Beogradu prisustvovali i sinovi Momčila Gavrića.  

Film će 9. decembra biti prikazan u Kruševcu, Vrnjačkoj banji i Kraljevu. U Gornjem Milanovcu i Čačku film „Kralj Petar Prvi“ biće prikazan 10. decembra, a sledećeg dana stiže u bioskope u Smederevu i Požarevcu. 
U Užicu i Zlatiboru publika će imati prilike da vidi film od 13. decembra, u Pirotu od 14, a u Lazarevcu će premijera biti održana 15. decembra.
U Vrbasu jepremijera filma „Kralj Petar Prvi“ zakazana za 17. decembar.